Omni direct | Training
15403
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15403,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

Training

Training Omnidirectional Management

Omnidirectional management is een methode van omgaan met stress, gebaseerd op de Aiki-aanpak van Aalt Aalten. In het bedrijfsleven en daarbuiten wordt de druk op de mens opgevoerd. De omgeving is constant in verandering en mensen zijn in deze moderne maatschappij voortdurend bezig zichzelf staande te houden. We zijn gewend om te vechten of in ieder geval ‘tegen’ te zijn en binnen dit vocabulaire wint de sterkste. Er zijn vaak vele tegenstanders aan te wijzen, maar door náást de ander te gaan staan, verandert een tegenstander in een medestander. Het gaat dan niet meer om winnen, het gaat erom dat niemand verliest. Als niemand verliest ontstaat er ruimte om samen mogelijkheden te ontdekken, om te groeien en te leren. Vaak zijn principes als ‘willen winnen’, ‘de beste willen zijn’ of ‘focussen’ voor het dagelijks leven niet ideaal. Als je in balans bent, kun je jezelf zijn en hierdoor het leven inrichten zoals dat bij jou past.

Bij een volledig mens zijn hoofd, hart en buik in balans. In de Westerse samenleving is er bij veel mensen echter een scheiding ontstaan tussen het hoofd en de rest van het lijf. Dit is niet erg, zolang het maar hersteld wordt. Hoe te herstellen ontdek je in deze training. Als je ervaart hoe makkelijk het herstellen kan zijn, worden stress en andere problemen minder grote obstakels. We zullen ontdekken dat we in staat zijn om de mogelijkheden van -en in- anderen te zien en hierin de keuze hebben om met elkaar mee te gaan. We gaan meerdere lichamelijke oefeningen doen om weerstand te verminderen en in contact te zijn met elkaar. Deze oefeningen zijn prachtige metaforen voor het dagelijkse- en bedrijfsleven en zullen voor iedereen herkenbaar zijn.

Leiderschap, gehoord en gezien worden, samenwerking, communicatie, (innerlijke) kracht en het geven en ontvangen van feedback zullen centraal staan gedurende de training. Je zult leren om met aanzienlijk minder inspanning méér te presteren. Je zult alles aan den lijve ondervinden, zodat de bevindingen en ontdekkingen minder vluchtig zijn dan wanneer je ze met enkel je hoofd begrijpt. Na afloop van deze training zijn hoofd, hart en buik weer in evenwicht als je daarvoor kiest en ben je geen gevolg meer, maar oorzaak.

De training zal een dagdeel beslaan en er is een ruimte nodig met genoeg bewegingsvrijheid voor het aantal deelnemers. Ideaal is een groep van maximaal 15 deelnemers. Als vooraf aangegeven wordt welke thema’s het bedrijf bezighoudt, kan hier extra aandacht aan worden geschonken in de training.

CONTACT

Wilt u meer weten?